Sunday, March 1, 2020

Deep space

Durva az a részletesség, ami a játékot jellemzi... Pl. megvan a határa az automatikus égitest szkennelésnek, de van eszköz arra, hogy egy naprendszert mégiscsak teljesen felmérj, vagy mondjuk a műszerfalon milyen aktuális helyzetet látsz, ami naprendszeren belül, a bolygók közti utazásnál lehet éppen deep space is... Szeretem ezt az alaposságot, és hogy az összefüggések ilyen logikusak és még hangulatot is tudnak adni.

Ahogy haladok szép lassan a felfedező utamon, egyszercsak elfogytak alólam a lakott rendszerek és elkezdett hiányozni az összevissza repkedő űrhajók és rádióüzenetek hangulata. Megcsapott az üresség és a "kintlét" érzése, aami mókás, hogy pár pixellel előállítható az emberben, még egy kis adrenalint is adott - de persze aztán megszoktam. Volt tényleg kis megmosolyogtató hangulata (még magam számára is), amikor újra lakott rendszerbe jutottam. :)

Nem csodálom, hogy több embertől olvastam, hogy fél év, vagy évek után tér vissza a játékhoz, esetleg egy nagyobb expedició után kint parkoltatja a hajóját - valszeg el tudja venni az ember kedvét az egyhangúság, akármilyen háttérhangulata is tud lenni. Gondolom a változatosság ebben is gyönyörködtet, meg talán az online játék is. Meg persze, ha nem 10 LY, hanem mondjuk 4-5-szörös a hatótáva a hajónak, az sem hátrány.

Ja, ajánlom itt ezt az írást, élvezetes olvasni, de tök hasznos, praktikus is, a felfedezésről: Galaxis útikalauz felfedezőknek :)


No comments:

Post a Comment